Finn Din Spile størrelse

bh spile finn din bh spile spile forklaring Dec 07, 2022

Hva stopper deg når du skal bestille startpakken din? spurte jeg.

"Hvilken spile størrelse jeg skal velge", var svaret.

   

Og det kan jeg veldig godt forstå! Det er tabeller, betegnelser og "regler" det er vanskelig å forstå seg på, og som ikke alltid stemmer overens med RTW (en av betegnelsene som står for "Ready To Wear" "kjøpe BH" på norsk)

Jeg velger i dette blogg innlegget å ikke gå i dybden, men gi deg en lett forståelig innføring i hvordan du kan finne spilen til start settet ditt. Og før du prøver å lese deg opp på diagrammer, så husk dette. Den viktigste reglen er at spilen skal være komfortabel FOR DEG! Diagrammene er kun en veiledning, og ikke en fasit! Derfor anbefaler jeg at du finner spilestørrelsen i spileskjemaene først. Deretter kan du ta en liten kontroll på diagrammet, om du er veldig usikker. 

 

Veldig mange spørsmål jeg får, handler om at "jeg passer ikke inn i diagrammet". Og det er helt naturlig. Det finnes omtrent like mange størrelser som det finnes bryster. All ære til den jobben de har gjort, som har satt dette i system. 

Dette er også grunnen til at Unik - som deg! startpakken leveres med 3 størrelser. Størrelsen over og under den du tenker er rett. 

 

Steg 1

  • Skriv ut spile skjemaet til lange spiler. Linken finner du her, eller helt øverst til høyre i nettbutikken. Pass på at skjemaet skrives ut i 100% størrelse. På arket finner du en kontroll linje, denne skal være 127mm lang på regulair og Long. 200mm på kort. 

Steg 2, finn spile størrelsen: 

Det du først og fremst ønsker å finne ut av, er bredden på spilen. Ikke lengden, den kommer vi tilbake til litt lenger ned i innlegget.

Men hvordan finner jeg bredden på brystet mitt???? 

  • Finn en halvmeter ståltråd som kan bøyes. En piperenser, blomster ståltråd eller annet som kan justeres. Eller lim spile arket på kartong og klipp ut størrelsene. 
  • Finn en kjøpe bh med spile som du synes sitter godt. Og mål denne opp mot skjemaet. NB: Mange bruker kjøpe BH med feil spile størrelse. Sjekk at spilen faktisk sitter slik den skal, før du bruker den som mal. Noen kjøpe BHer har f.eks spiler som går veldig langt inn under armen. Og da blir bredden helt feil når du skal sammenligne den med spile skjemaet. Sitter den godt ellers, bruk den som utgangspunkt og mål hvor mye smalere den skal være.

  • Når du har funnet den rette bredden (str.) på spilen, er det på tide å velge lengde. 
  • Om du skal ha lang (WL), normal (WR) eller kort (WS) spile, avhenger av du liker best. de vanligste er lang og normal. De fleste mønstrene er tilpasset en av spilene lendene, avhengig av størrelse. (se diagrammene på baksiden av mønsteret) Men igjen så er din komfort viktigst, og det er som oftest enkelt å tilpasse mønsteret til spilen du synes er best. 
  • Selv har jeg lav kontur form. Det betyr at jeg har brede bryst, og trenger en stor størrelse, men "bryst roten" er kort. derfor blir lang spile alt for lang for meg, og jeg må bruke normal eller kort, selv om jeg har stor størrelse. Dette gjenspeiler seg i kjøpe BHene jeg har. De er alt for lange/dype i buen, og gnager seg inn i magen. 

 

 

Litt om hvordan spilen sitter riktig:

  • Spilen skal følge buen der brystvevet slutter og brystveggen starter. For oss med litt hengepupper, kan denne linjen være litt vanskelig å finne. Løft brystet eller len deg i 90 graders vinkel, la brystet henge fritt, så ser du hvor linjen går.  Tilpass ståltråden til denne linjen.
  • Når du reiser deg igjen eller slipper brystet, skal pilen skal ikke kjennes. 
  • For å finne linjen på siden av brystet under armen, løfter du armen rett opp. Da blir denne linjen tydelig. Men, for oss med mye bryst, er det viktig at spilen ikke stikker inn i brystet når vi senker armen. 
  • Spilen vil stikke litt ut fra kroppen i siden, når du holder den inntill brystbenet foran. Det er helt i orden. Denne spenningen på spilen vil være med å sørge for at spilen sitter inntill kroppen foran, når resten av BH båndet er på plass. 

 

 

 

Jeg håper denne beskrivelsen hjalp deg godt på vei. Er du fremdeles usikker, ikke nøl med å ta kontakt med meg på mail, facebook eller instagram. 

Husk: Du er UNIK! VAKKER! og VIKTIG!

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.